+90 212 474 87 48
blog img

Ebalta ve German RepRap (3D yazıcı üreticisi) arasında yapılan işbirliğinde sonucunda, sıvı katkı maddeli üretim süreci (LAM) için poliüretanları malzeme geliştir. Projenin ar-ge çalışmaları 2017 başladı ve projenin temel amacı, teknik özelliklere sahip, yüksek performanslı, fonksiyonel parçalar oluşturmaktır. Karıştırma oranını değiştirilerek farklı sert/yumuşak değerlerine sahip, alev geciktirici ve UV stabilizasyonu gibi teknik özelliklere sahip parçalar üretmek.

Başlıca avantajı, erimiş katmanların karşısında kimyasal çapraz bağlanma nedeniyle malzeme özelliklerinin izotropik olmasıdır, böylece bitmiş ürünü çeşitli endüstriyel sektörlerin ilgisini çekti. Özellikle otomobil, havacılık ve savunma sanayi alanında PU-3D baskı, “gelecek için malzeme” olarak kabul edildi.

Ebalta, yüksek performans ve yüksek kalitede prototip, kalıp ve modelleme için hammadde üretisidir. Poliüretan ve epoksi bazlı, döküm kalıbı yapımı, kalıp ve işlenebilir blok malzemeler, tasarım, model yapımı, RIM kalıplama, hızlı prototipleme ve az sayılı hızlı imalat, kompozitler, sanat ve mimari modeller gibi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.