+90 212 474 87 48
blog img

Farklı teknik özelliklere sahip geniş bir ürün yelpazesi sunan Ebalta, Ebaboard, Ebablock ve Ebazell Serisi, yüksek performanslı işlenebilir blok malzemeleri ile projelerinizi bir adım öne taşıyabilirsiniz. Ebalta’nın ürünleri ile ana modeller, şekillendirme, tasarım, döküm modelleri, negatifler, maça sandıkları, kontrol fikstürleri, jigler ve diğer uygulamaların üretiminde kullanabilirsiniz.

Sektörde, Epowood, Siba (Ciba) ya da Tooling Board olarak isimlendirilen kütük, plaka ve köpük blok malzemeleri, kalıp, modelleme ve tasarım bloklarıdır. Kalıp ve Modelleme için ebaboard L-2, ebaboard 0600 ve ebaboard 0700, darbeye ve aşınmaya dayalılık olarak ebaboard PW 920 ve Prepreg Blok Malzeme olarak ebaboard EP 138, Poliüretan Köpük Blokları arasında olan ebazell Serisi, Türkiye’de en çok tercih edilen poliüretan köpük blok malzemelerimiz arasındadır.

Kalıp, Modelleme ve Tasarım Blok Malzemeler

Ebalta’nın kahverengi blokları az sayıda seri parça üretimi için master model ve kalıp üretiminde ideal malzemedir. 0.45 – 0.70 g/cm³ yoğunluk aralığında mekanik güç, termal dayanım ve yüzey kalitesi konusunda model yapımcılarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak 3 farklı blok ile karşınızdayız. ebaboard L-2, ebaboard 0600 ve ebaboard 0700 Türkiye’de en çok tercih edilen kalıp ve modelleme blok malzeme ürünlerimizdir.

Darbeye ve Aşınmaya Dayanıklı Blok Malzemeler

ebaboard PW 920 çok iyi işlenebilir (aşındırıcı dolgu maddesi içermez), iyi kenar kararlılığı, yüksek kaliteli, pürüzsüz yüzey, yüksek darbe ve aşınmaya dayanıklı, işleme sırasında çok düşük toz oluşumu ile döküm modelleri, maça sandıkları, desen plakaları, kontrol fikstürler, galvanik aletler için banyo modelleri alanlarında kullanılmaktadır. ebaboard PW 920 Türkiye’de en çok tercih edilen bloklarımız arasındadır.

Prepreg Blok Malzemeler

Ebalta’nın yüksek performanslı Epoksi Blok Malzemesi ebaboard EP 138, özellikle Avrupa ülkelerinde büyük beğeni toplamıştır.  0,68 / cm³ yoğunluğu, 140°C ile çok ısı dayanımı ve ince bir yüzeye sahiptir. Prepreg parçalar için ana modeller, kompozit için kalıp ve parçaların yanı sıra vakumlu şekillendirme için de çok iyi sonuçlar veren yüksek performanslı bir epoksi blok malzemedir. İşleme sırasında yüksek boyut stabilitesi ve düşük toz oluşumu sayesinde olan epoksi levha, Kompozit Kalıp üreticileri için yeni olanaklar sağlamaktadır.

PU Köpük (Tasarım ve Çalışma) Blok Malzemeler

Düşük yoğunluklu (0.05 – 0.25 g/cm³ yoğunluk aralığında) hafif ebazell Serisi Poliüretan Köpük Bloklar, çeşitli tasarımlar ve formlar yaratmada ya da prototipleme modelleri yaratma konusunda tasarımcıların en çok tercih ettiği Poliüretan Köpük Blok malzemelerimiz arasında yer alır.