+90 212 474 87 48
blog img

İNSAN CEPHESİ
134 SANAT ESERİNDEN YAPILAN BETON CEPHE

İsviçre’deki Aarua Kent Müzesi, 13. yüzyılda inşa edilmiş tarihi Schlössli Kulesine ev sahipliği yapmaktadır. Mevcut binanın yapısal iyileştimesi ve yeni bir müze konsepti Schlössli’yi modern bir kasaba müzesine dönüştürmeyi amaçladı. Müzenin mimarisiniBasel merkesli mimarlık ofisi Diener & Diener üstlendi. Diener & Diener yeni müze binasının cephe tasarımı için St. Gallen’de yaşayan sanatçı Josef Felix Müller ile temasa geçti. Blok malzemeler üzerine işlenen 134 farklı insan silüeti hazırladı. Bu tasarımları beton kalıba aktararak benzersiz eserler yarattı.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

DETAYLI BETON KALIBI İÇİN EBALTA POLİÜRETAN DÖKÜM REÇİNELERİ

Josef Felix Müller tarafından yapılan eserler, Ingold G Modellbau şirketi tarafından beton kalıba aktarıldı. İşlenmiş tasarımların her ayrıntısı doğru bir şekilde beton kalıba aktarmak için Ebalta’nın esnek poliüretan döküm reçinesi GM 955 ürünleri (iki komponentli dekoratif beton kalıp malzemesi) kullanıldı. Bu döküm reçinesi özellikle beton dökümünde yüksek talepler için dizayn edilmiştir. GM 955 Poliüretan döküm reçinesinin mükemmel akış özelliği ve çok iyi kendi kendini havasız bırakma özelliği ile zorlu projeler için doğru seçim oldu. Sonuç, doğru bir biçimde şekillendirilmiş kontürlere sahip olan tasarımların orijinal birer kopyasıydı.

Şuan ebalta’nın esnek poliüretan döküm reçinesi ile hayata geçirilmiş 134 eser, bir galeri gibi müzenin cephesinde yer almaktadır.

Leave a Reply